Helyi közélet

2013.07.18. 07:53

Jegyzet: Utánpótlás

<em>Az utánpótlás-nevelés ügye iránt elkötelezett vezetőket mindenkor illesse mélyrehajló hála</em>. <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Az utánpótlás-nevelés ügye iránt elkötelezett vezetőket mindenkor illesse mélyrehajló hála. Fábián György jegyzete.

Mindegy lenne, mely pártokról van szó, hiszen attól függetlenül is érdekes, ha egy fő kormánytag nyíltan arra utal egy politikai szervezet kongresszusán, hogy a közigazgatási reformnak az illető alakulat lehet az elsőrendű személyi forrása.

(Emlékeztetőül, MTI: „Kitért arra, hogy a közigazgatás megújításában a Fidelitas a legfontosabb utánpótlás lehet, és a fiatalítás minőségi javulást is eredményez majd. Megjegyezte: ma a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban dolgozók kétharmada negyvenévesnél fiatalabb, és a nemzedékváltás a területi közigazgatásban is meg fog jelenni. Itt a Fidelitas elengedhetetlen és stratégiai szövetségesük – mondta Navracsics Tibor.”)

Rossz az, aki rosszra gondol. És hát mi is lenne rossz és meglepő abban, ha köztisztviselői posztokat pártkatonákkal akarnának feltölteni?

Ilyenkor szoktak utólag olyasfélékkel jönni: „a sajtó pontatlanul idézte”, „félremagyarázták”, „a szövegösszefüggésből kiragadva jelentek meg”, „valójában nem arra gondolt, hogy”.

De nem kapott nagy visszhangot az eset. Igaz, lassan mely politikai szereplőnek lesz erkölcsi alapja bármit is számon kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában