Helyi közélet

2013.07.04. 09:31

Jegyzet: Kicsiben, távolabbról

<em>2004-ben több új lakó költözött egy 26 lakásos társasházba, ahol szigorú szabályok uralkodtak, de nagy kényelmet kínált. A közösség előtte hosszasan vizsgálta, hogy megfelelnek-e új lakók, s úgy találták, elég kulturáltak az együttéléshez</em>. <strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>.

2004-ben több új lakó költözött egy 26 lakásos társasházba, ahol szigorú szabályok uralkodtak, de nagy kényelmet kínált. A közösség előtte hosszasan vizsgálta, hogy megfelelnek-e új lakók, s úgy találták, elég kulturáltak az együttéléshez. Fabók Ágnes jegyzete.

Egy kérésük volt, hogy mind a saját maguk kreálta "lakásrendet", mind a közös házirendet tartsák be.

A költözés után mindenki boldog volt, ám a helyzet lassan megváltozott. Hol a közösség szigorított a szabályokon, hol a lakók próbáltak kibújni alóla. Hol az egyik, hol a másik "családot" vették elő egy kis rendreutasításra. Kirívó eset azonban nem történt. Egészen 2010-ig. Akkor az egyik lakásban az új családfőnek nem tetszett a házirend folytonos módosítgatása. Közben pedig szépen átíratta a lakásrendjüket, a közösség legnagyobb rosszallására. El is kezdődött az egymásra mutogatás.

Ekkor az egyik lakó kitalálta, bízzanak meg a házbizalmit, hogy figyelje meg a renitenseket, s készítsen róluk jelentést. Szorgalmas ember volt, megtette. Aztán a lakógyűlés elé terjesztette. Parázs vita alakult ki.

A kérdés most az, a "lázadók" elköltöznek vagy meghajolnak a közösség akarata előtt. Ami nem feltétlen ugyanaz, mint a többség akarata...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában