Helyi közélet

2013.07.31. 17:06

Isten szeret. Világos?

Debrecen - A Nagysándor telepi gyermekek halmozott hátrányaiból igyekeznek lejjebb faragni.

Debrecen - A Nagysándor telepi gyermekek halmozott hátrányaiból igyekeznek lejjebb faragni.

Az isteni szeretet a lehető legtermészetesebbé tette az elsőre abszurdnak ható képet: egy koreai férfi magyarul énekel dicsőítő dalokat százötven – jórészt cigány – fiatalnak, illetve velük együtt. A szokatlan látvány megoldása abban rejlik, hogy a színes társaságot nem a piros uniformis póló teszi közösséggé, hanem a ráírt mondatban való hit: „Jézus szeret téged”.

Egy cseppnyi segítség

Ez a gondolat vezérelte a Gregussné Buzás Irén Erikát a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziójának lelkészét, amikor 2007-ben férjével létrehozta az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítványt.

A szervezet kezdetben adományokat gyűjtött és önkéntesek segítségével bibliai órákat tartott, most pedig két éves felzárkóztató és tehetséggondozó tanoda programot szervezett „Világ világossága” elnevezéssel. A július elsején indult projektben a debreceni Nagysándor telepre koncentrálnak.

– A legtöbben illegálisan költöztek az egykori ipari park, elhagyott, mindennemű komfortot mellőző, gyakorta áram és víz nélküli házaiba. Az iskolából hazaérkező tanulók sötétedés után például egyáltalán nem tudnak házi feladatot írni, így könnyen lemaradnak. A programban harminc diákot szeretnénk támogatni ingyenes délutáni foglalkozásokkal – részletezte Gregussné Buzás Irén a projekt hivatalos nyitóeseményén, amelyet a Tiszántúli Református Egyházkerülettel közösen szervezett nyári táborban tartottak.

A Vekeri-tó mellett 92 gyermek, valamint szülők, lelkészek és segítők – köztük egy koreai csoport – vesznek részt beszélgetésekben, közös imádságban, játékokban, szinte mindegyikük az alapítvány gyülekezetébe járnak.

Részletek a csütörtöki Naplóban.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában