Helyi közélet

2013.07.16. 18:19

Ingyenes felsőoktatással operálnak a szocialisták

Debrecen - Lukács Zoltán az indokolatlanul megvont rokkantnyugdíjakról is beszélt.

Debrecen - Lukács Zoltán az indokolatlanul megvont rokkantnyugdíjakról is beszélt.

Vállalták a Munka Törvénykönyvének megváltoztatását, a 65 év felettiek utazási kedvezményének visszaadását, elhatározták a szolgálati, korengedményes és korkedvezményes nyugdíjuktól megfosztott emberek „rehabilitálását”, a korrupciógyanús ügyet kivizsgálását, továbbá azt, hogy elszámoltatják azokat, akik most teherautóval hordják el a köz pénzét – közölte kedden Lukács Zoltán.

A szocialista országgyűlési képviselő, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese a szocialisták és az Együtt 2014-PM közötti egyeztetés második fordulójáról érkezett debreceni sajtótájékoztatójára. Mint mondta, a két párt által aláírt keretmegállapodás tartalmazza azt is, hogy választási győzelmük esetén mostani formájában megszüntetik a médiahatóságot, illetve az összes, ponthatárt elérő fiatal ingyen kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait és 3-5 hónapos nyelvtanulási ösztöndíjat biztosít számukra az állam.

Akik rokkantnyugdíját törvénytelenül, indokolatlanul és embertelenül vonták meg, indokolt esetben visszakapják azt – ígérte a politikus, hozzátéve: az egyeztetési folyamatot a nyár végéig befejezik, és utána a közös kampány megszervezésére koncentrálnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában