Helyi közélet

2013.07.18. 13:56

Bányavirágokkal csalogatnak

Debrecen – Pénteken fél tizenegytől a különleges növények és állatok mellett a természet újabb csodáival találkozhatnak a Nagyerdei Kultúrpark látogatói, hiszen „A bányák virágai - Az ásványok világa, a Föld költészete” címmel nyílt kiállítás az Afrika Házban.

Debrecen – Pénteken fél tizenegytől a különleges növények és állatok mellett a természet újabb csodáival találkozhatnak a Nagyerdei Kultúrpark látogatói, hiszen „A bányák virágai - Az ásványok világa, a Föld költészete” címmel nyílt kiállítás az Afrika Házban.Már több éves hagyomány, hogy a Nagyerdei Kultúrpark és a Szőnyi Pál Ásványbarát Kör nyaranta összefog egy közös kiállításra. Ez alkalommal mintegy 15 tárolót töltenek meg ásványokkal, a külföldön és hazánk különböző tájain gyűjtött ásványok között kiemelt helyet kapnak az Északi-középhegységben talált ritkaságok. A kiállítás megnyitásaként Faragóné Zilahi-Sebess Erzsébet szakszerű tárlatvezetésével nézhetnek szét; az augusztus 21-ig megtekinthető tárlatot ásványbörze- és vásár kíséri.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában