Helyi közélet

2013.06.06. 10:12

Újraosztják a lapokat a helyi rádióspiacon

Egyre kevesebb helyi rádióadót találhat a hallgató a debreceni éterben.

Egyre kevesebb helyi rádióadót találhat a hallgató a debreceni éterben.

Debrecen. Alaposan megváltozott, összeszűkült az elmúlt években a helyi rádiós piac. Több sokáig komoly hallgatótáborral rendelkező adó eltűnt, újabbak pedig egyelőre nem nagyon érkeztek. Míg öt éve – a gazdasági válság előtt – korábban nyolc-tíz helyi adó küzdött a hallgatókért, addig most mindössze három teljes mértékben helyben készülő adás fogható. A következőkben a közelmúltban bekövetkezett változásokat vesszük számba.

Friss

Ha az FM sávot pásztázzuk alulról-felfelé az első helyi találat a 90 Mhz-en sugárzó Friss Rádió, ahol sokáig tartó bizonytalan helyzet ért véget a közelmúltban, amikor megnyerték az újabb hét évre szóló pályázatot. Az elsősorban rockzenét és beszélgetéseket sugárzó, áttételesen a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő csatorna a Magyar Katolikus Rádió előtt lett befutó, amelyik a veszprémi székhelyű FM4 Rádió Kft-én keresztül is próbálta megszerezni a frekvenciát.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában