Helyi közélet

2013.06.25. 18:02

Új vezetők a polgárőrségnél

Debrecen - Igyekeznek megfelelni az önkormányzat, a rendőrség, a lakosság elvárásainak.

Debrecen - Igyekeznek megfelelni az önkormányzat, a rendőrség, a lakosság elvárásainak.

Molnár Miklós személyében új elnöke, Dolycsák Ferencében új alelnöke van a Debreceni Polgár Egyesület a Cívis Városért szervezetének (DPE).

A negyvenes évei derekán járó Molnár Miklós három éve tevékenykedik polgárőrként, előzőleg elnökhelyettesi feladatokat látott el. Huszonöt éve vállalkozóként dolgozik, mint a Naplónak elmondta, ottani szervezői tapasztalatai polgárőrként is jól jönnek. Az Őri Krisztiánt váltó elnök munkájuk során szeretne megfelelni a törvényi előírásoknak és az abban foglaltakat a lehető legjobban kihasználni.

– Az önkormányzat a nagyrendezvények biztosítása mellett elsősorban a belváros és a menekülttábor szemmel tartását várja el a polgárőröktől. Így azt, hogy a szórakozóhelyek környékéről kísérjük el a kéregetőket, csendesítsük a hangoskodókat, s haladéktalanul értesítsük a rendőrséget egy-egy rendbontás esetén. A rendőrséggel naponta látunk el közös szolgálatot, mely során végrehajtjuk az általuk ránk bízott feladatokat. A menekülttábornál hétköznap 15 órától éjfélig, péntektől vasárnapig 15 órától hajnali 2 óráig jelen vagyunk – ismertette a „fő csapásirányokat” Molnár Miklós.

Dolycsák Ferenc korábban a DPE egyik kerületvezetőjeként tevékenykedett.

HBN


Csappantyú nélküli kukoricagránátot talált kedden egy polgárőr (éppen Molnár Miklós, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért újonnan megválasztott elnöke) a Görgey utcán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában