Helyi közélet

2013.06.18. 12:44

Szombattól autóbuszok járnak a villamosvonalon

Augusztus 9-ig csak az új spanyol járművek használhatják a pályát tesztfutásra.

Augusztus 9-ig csak az új spanyol járművek használhatják a pályát tesztfutásra.

Debrecen - Alighogy megszokhatták az utasok a Nagyállomásnál bevezetett - elsősorban a buszközlekedést érintő változásokat -, június 22-től újabbakra kell felkészülniük a közlekedőknek.

A villamospálya kivitelezési munkálatai miatt a DKV Zrt. vágányzárat rendelt el, így az utasokat autóbuszok szállítják a teljes vonalon augusztus 9-ig. Ezt kedden sajtótájékoztatón jelentette be Nagy Attila vezérigazgató, aki hozzátette, a teljes áramtalanítást csak a CAF villamos tesztjárata miatt szakítják meg szakaszosan. Az új járművet egyébként szombaton 10 és 18 óra között bárki megtekintheti kívülről és belülről a Városháza megállóhelyen.

A villamospálya építését végző ATK Konzorcium Kft. vezető vállalkozása, a Keviép Kft. projektvezetője, Cserős Attila elmondta, a Nagyállomás előtt a két sínpár nyomvonala kialakításához szükséges munkákat most már csak a villamosforgalom kizárásával tudják folytatni.

Augusztus 9-ig el kell végezniük a két éve a Petőfi téren már megkezdett 600 voltos földkábel fektetését is a Kossuth térig, illetve a Blaháné utcai áramátalakítóig, ami szintén különböző forgalomkorlátozással fog járni az említett időszakban.

Részletek a szerdai Naplóban.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában