Helyi közélet

2013.06.18. 10:54

Nyári napközi: kinek a kontójára?

Berettyóújfaluban kísérleti jelleggel nagyszabású program indul az idei nyáron.

Berettyóújfaluban kísérleti jelleggel nagyszabású program indul az idei nyáron.

Hajdú-Bihar - Miközben megmerevedni látszanak az álláspontok a szakminisztérium és a települési önkormányzatok között abban az ügyben, hogy idén kinek a zsebére menjen a nyári napközik megszervezése, a berettyóújfalui polgármester érdekes kezdeményezésről számolt be.

Egyedülálló program

- A tankerületünk vállalta, hogy az Erzsébet-program keretében öt héten keresztül, összesen 500 helyi gyerek nyári napközijét megszervezi. A költségeket nagyrészt az állam vállalja magára, az egész napos ellátásért és felügyeletért cserébe a családoknak egy gyerek után mindössze heti 500 forintot kell fizetni - tájékoztatta a Naplót Muraközi István, a bihari város polgármestere, hozzátéve, hogy országosan egyedülálló kísérleti programról van szó.

Más hajdú-bihari települések vezetőivel beszélve azt tapasztaltuk, hogy még azokban a kisebb falvakban is, ahol egyébként a kötelező feladatokra sincs pénz, igyekeznek a helyhatóságok legalább a nyári kirándulás útiköltségébe besegíteni. Nyári napközi inkább csak ott lesz, ahol erre pályázaton nyertek pénzt.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában