Helyi közélet

2013.06.04. 10:54

Nem csökken tovább a kötelező biztosítás díja

Véget érhet a kötelező díjak mélyrepülése és a díjak akár lassú emelkedésbe is kezdhetnek a jövőben.

Véget érhet a kötelező díjak mélyrepülése és a díjak akár lassú emelkedésbe is kezdhetnek a jövőben.

Debrecen. Az első négy hónap adatai alapján megállni látszik a kötelező díjak évek óta tartó csökkenése. Bár a január 1-e óta eltelt időszakban szinte minden biztosító módosította tarifáját, úgy tűnik a társaságok már nem tudnak lejjebb menni az áraikkal. A Biztosítás.HU internetes alkuszi portál adatai szerint az átlagdíj 19.000 forinton stabilizálódhat az idei évben kötött szerződésekre és már csak azok az autósok tudnak spórolni, akik évközben sem felejtik el összehasonlítani a biztosítók ajánlatait.

Trendforduló?

Véget érhet a kötelező díjak mélyrepülése és a díjak akár lassú emelkedésbe is kezdhetnek a jövőben. A szakemberek által már többször beharangozott trendforduló mostani bekövetkezése azt mutatja, hogy a biztosítók már nem tudják vagy a szolgáltatási színvonaluk védelme érdekében nem akarják a jelenlegi árszintnél olcsóbban adni a kötelező biztosításokat ügyfeleiknek.

Míg az előző években évről-évre mintegy 30%-os díjcsökkenésről beszélhettünk átlagosan, addig 2012/2013 viszonylatában a díj már alig változott. Továbbra is fennállnak ugyanakkor a márkakereskedésekben és az interneten kötött szerződések átlagdíjai közötti jelentős különbségek, az elektronikus csatorna javára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában