Helyi közélet

2013.06.25. 11:51

Még szélesebbre tárja a kapukat a külföldiek előtt a Debreceni Egyetem

Debrecen - A versenyképesség és a népszerűség további növelését tűzte ki célul az intézmény.

Debrecen - A versenyképesség és a népszerűség további növelését tűzte ki célul az intézmény.

Egy most induló projekt keretében, két év alatt csaknem 875 millió forintos uniós pályázati támogatással megújítják a Debreceni Egyetem szervezetét, hatékonyabbá, ugyanakkor olcsóbbá kívánják tenni a működési folyamatokat, a szolgáltatásokat.

Nem rossz a kiindulási alap

Az intézmény gazdasági főigazgatója, elmondta: az elmúlt években bekövetkezett állami finanszírozás csökkenés ellenére a helyzet most sem rossz, hiszen a hazai felsőoktatási intézmények közötti rangsorokat szinte mindenben vezetik. Ugyanakkor nemzetközi összehasonlításban van hová előrelépni.

A szervezet átalakítását egyebek mellett különböző képzésekkel, kisebb részben pedig új számítástechnikai eszközök, programok beszerzésével kívánják megvalósítani. A külső cégekkel folytatott együttműködéseket is felülvizsgálják.

Még több külföldi diákot várnak

Bács Zoltán arról is beszámolt, hogy az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a nemzetközi piacokon való megjelenésre. Jelenleg három ezer fölött van az itt tanuló külföldi diákok száma, amelyet tovább szeretnének növelni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában