Helyi közélet

2013.06.26. 14:13

Lovasnapok: volt, nincs?

Hortobágy - A hortobágyi polgármester értetlenül áll, a döntéshozók pedig nem elérhetőek.

Hortobágy - A hortobágyi polgármester értetlenül áll, a döntéshozók pedig nem elérhetőek.

Véleményem szerint ez a döntés így, indoklás nélkül elfogadhatatlan” - mondta el a Napló érdeklődésére Vincze Andrásné, Hortobágy polgármestere.

A települési vezetőnél „az verte ki a biztosítékot”, hogy a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. vezetősége nemrégiben törölte az éves eseménynaptárból a 46 éves múltra visszatekintő Hortobágyi Lovasnapokat és Nemzetközi Pásztortalálkozót.

- Az önkormányzatot a döntésükről nem értesítették, én is a kft. honlapján olvastam az egymondatos közleményt, miszerint a rendezvény idén elmarad. A puszta egyik ikonikus programjáról van szó, ami több tízezer látogatót vonz évről-évre. Még azt sem mondhatják, hogy nincs pénzük, hiszen lehetett volna pályázni rá - mondta el a települési vezető.

A döntést hozó kft. igazgatóját, Dr. Szabó Csabát nem tudtuk elérni, hallatja viszont a hangját az ügyben a lovasszakma. Pajlócz András, a Magyar Lovas Kör elnöke például így fogalmazott: A Hortobágyi Lovasnapok nem egy sörmeccs, hanem ünnep, alkalom a paraszti pásztorkutúra bemutatására.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában