Helyi közélet

2013.06.13. 08:15

Jegyzet: Ezt talán már mégse

<em>Visszavonja a KLIK az iskolagyümölcs-programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást. A magyarázat szerint a beérkezett észrevételek alapján vizsgálták felül a felhívást, és „nagyobb lehetőséget kívánnak adni a kis- és középes gazdaságok termelőinek, a helyi beszállítóknak. Az iskolagyümölcs beszerzéséről így az iskolák maguk döntenek majd”.</em><strong>&nbsp;Szőke Tímea jegyzete</strong>.

Visszavonja a KLIK az iskolagyümölcs-programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást. A magyarázat szerint a beérkezett észrevételek alapján vizsgálták felül a felhívást, és „nagyobb lehetőséget kívánnak adni a kis- és középes gazdaságok termelőinek, a helyi beszállítóknak. Az iskolagyümölcs beszerzéséről így az iskolák maguk döntenek majd”. Szőke Tímea jegyzete.

A másik szerdai jó hír, hogy egyelőre nem lesz rendszámcsere. A fejlesztési miniszter magyarázata a fenti esetnél jóval bonyolultabb, pontosabban bürokratikusan nyakatekertebb, de magyarra fordítva abból áll, hogy se idő, se pénz, se ember nincs rá; a hivatalok belefulladnának az adminisztrációba, az autósok anyáznának, s mindez megfejelve a rendszámra is épített e-útdíjrendszer bevezetésével már tényleg káoszba taszítaná a honi közlekedést.

Közös a kettőben hogy úgy tűnik, győzött a józan ész. Valahol a döntéshozatal-végrehajtás fogaskerekei közé a gyakorlatiasság homokszeme került. A terveit rendszerint tűzön-vízen keresztülvivő kormányzati gépezetben egy, néhány vagy sok ember megálljt kiáltott és visszakozott. Talán kiszámolták, hogy a rév és vám veszteség-nyereség aránya miatt nem éri meg a változtatás, talán csak nem bírták tovább védeni a sülthülyeséget.

Van remény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában