Helyi közélet

2013.06.18. 17:55

Gyorsan eljátszották a pénzt

Debrecen - Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete.

Debrecen - Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete.

Súlyosbította a Debreceni Ítélőtábla annak a két fiatalnak a büntetését, akik 2012 elején beugrottak egy berettyóújfalui férfi udvarára, majd bántalmazták és kirabolták áldozatukat. A vádlottakat – akik egyébként unokatestvérek – a másodfokon eljáró ítélőtábla jogerősen 17 év fegyházzal, illetve 14 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.

Brutális verés

A vádlottak a fővárosban szándékoztak új életet kezdeni és az elutazás előtt egy kis „kezdőtőkét” szerezni. A sértettre – akinek betört a koponyája, eltört a homlokcsontja és több ujján is nyílt törést szenvedett – másnap délelőtt talált rá a szomszéd és csak az orvosi beavatkozásnak köszönhető az életben maradása. A fiatalokat hamarosan elfogták; az eljárás során mindketten beismerő vallomást tettek.

Miután az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék idén áprilisban M. Miklóst 15 év fegyházzal, unokatestvérét, a tizenéves M. A.-t 11 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta, a vádlottak ügyében kedden a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla meghozta a jogerős határozatot. A súlyosbító ítélet indoklásaként dr. Elek Margit tanácsvezető rámutatott: M. Miklós az emberölési kísérlet előtt mindössze két hónappal szabadult, országszerte megszaporodtak az idős emberek sérelmére brutális módon elkövetett bűncselekmények, s ebben az ügyben csak a véletlenen múlt a sértett élete.

Az idős embertől megszerzett hatezer forintot a vádlottak rövid időn belül elitták, eljátszották.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában