Helyi közélet

2013.06.11. 10:56

Fény az alagút végén?

Debrecen - A valóságos piaci folyamatokat legalább fél év távlatából lehet értékelni.

Debrecen - A valóságos piaci folyamatokat legalább fél év távlatából lehet értékelni.

A személygépjármű forgalomba helyezés terén tapasztalt év eleji visszaesés pozitív irányba fordult márciusban, és ez a folyamat folytatódott áprilisban és májusban is, vagyis éves összehasonlításban világosan látszik, hogy az elmaradás mérséklődik.

Némi bizakodás

A valóságos piaci folyamatokat az első félévi forgalomba helyezési darabszámok ismeretében tudjuk reálisan értékelni és az év végére szóló prognózist – szükség esetén - kiigazítani - tudatta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete. Azt várják, hogy az első félév végére a forgalomba helyezési darabszám eléri, vagy kismértékben meghaladja a tavalyi volument. Ez némi bizakodásra ad okot az év hátralévő részére. Továbbra is azt gondolják, hogy a szakma szolgáltatási színvonalának megmaradásához legalább havi 7000 új személyautó forgalomba helyezése szükséges és e mellett a szervizek kapacitásának jobb kihasználtsága. Ettől azonban sajnos még nagyon messze vagyunk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában