Helyi közélet

2013.06.26. 19:32

Észrevétlenül és hatékonyan

Balmazújváros - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Balmazújvárosi Tankerülete új épületbe költözött.

Balmazújváros - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Balmazújvárosi Tankerülete új épületbe költözött.

A tankerület irodaépületének ünnepélyes átadására várták az érdeklődőket szerdán, a Veres Péter utcába. Az 1930-as években épült polgári ház, amely később orvosi rendelőnek adott otthont, nem hiába állta az idők sarát. A korábban sok beteget látott ház nemrég maga is meggyógyult, modernizálódott, s ebben a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző tanulói komoly szerepet, mégpedig magát a felújítást vállalták.

Eddig a hivatalban

Mint azt Bényei Sándor, a balmazújvárosi tankerület igazgatója elmondta, december óta készülnek az ünnepségre, hiszen akkor döntött az önkormányzat, hogy az épületet ingyenesen használatba adja a KLIK részére, ezzel elköltözhet az intézmény a polgármesteri hivatalból.

Postáné Kecskés Ilona alpolgármester igényesnek és értékesnek nevezte a beruházást, amely a vidéken élők életvitelét javítja (a helyiek mellett Hortobágy, Tiszacsege és Újszentmargita oktatási intézményei tartoznak a balmazújvárosi tankerülethez). A kormány átfogó intézményi reformjának sikerességére a válasz a hosszú évek bizonyossága lesz, de a diákok és oktatók mindennapjaiban nem történik változás - hangsúlyozta az alpolgármester. Észrevétlenül, hatékonyan épült fel a rendszer minden fél megelégedésére - mondta.

Az épületet Marekné dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Elnöke megbízásából Pappné Gyulai Katalin, a debreceni tankerület vezetője adta át.

Az érdeklődők Bristyán Jázmin fuvolazenéjére járhatták körbe a házat.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában