Helyi közélet

2013.06.25. 09:53

Díjkitűzés - 100 ezer forint a nyomravezetőnek

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kifosztás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kifosztás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. április 16-án 19 óra 45 perckor egy 55 éves helyi férfi kerékpárján hazafelé tartott lakására, amikor a hajdúböszörményi Battyhány – Kolozsvár utca kereszteződésénél egy mögötte haladó kerékpáros nyaktájékon tenyérrel megütötte, melynek következtében sapkája leesett a fejéről. Az 55 éves sértett miközben sapkáját kereste, szidalmazni kezdte az ismeretlen kerékpárost, aki erre visszament, ököllel bántalmazta, majd amikor földre került zsebéből kivette az aprópénzt.

Az elkövető személyleírása: 20-30 év közötti, 175-178 cm magas, az átlagosnál vastagabb testalkatú. Az elkövetéskor sötét színű cipzáras kapucnis felsőt viselt.

Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Hajdú-Bihar Megye rendőrfőkapitánya nettó 100.000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A nyomozást folytató Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a kapitányság (52) 228-400-as telefonszámát, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában