Helyi közélet

2013.06.26. 18:34

Csak a fejszés támadóé letöltendő

Debrecen - Az ügyész valamennyi vádlott vonatkozásában három nap gondolkodási időt kért.

Debrecen - Az ügyész valamennyi vádlott vonatkozásában három nap gondolkodási időt kért.

Emberölés bűntett kísérletében és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék azt a 19 éves fiatalembert, aki 2011 augusztusában bagaméri udvarukon családtagjaival együtt rátámadt egy intézkedő rendőrre és kis híján életveszélyesen megsebesítette egy fejszével. J. Andrást 6 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtották.

Rajta kívül hét személyt – így édesapját, édesanyját, testvéreit – csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolták, közülük egy fiatalt a bíróság bizonyítottság hiányában felmentett. Két vádlott esetében a felfegyverkezve elkövetést mint minősítő körülményt is megállapította a törvényszék, amely három vádlottra 1 év 2 hónaptól 1 év 4 hónapig terjedő – fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében letöltendő – fogházat, négy vádlottra pedig 1 év 10 hónaptól 2 évig terjedő börtönt szabott ki.

A büntetés végrehajtását a bíróság valamennyiük esetében 3–5 év próbaidőre felfüggesztette.

További részletek a csütörtöki Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában