Helyi közélet

2013.06.17. 14:05

Ahol ingyen tanulhattak

A kiscsoportos, jellemzően 8-25 fős képzések a régió több településén valósultak meg.

A kiscsoportos, jellemzően 8-25 fős képzések a régió több településén valósultak meg.

Debrecen - Mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak szól a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2010. november és 2013. június között megvalósult programja, mely mintegy ezer fő számára tette lehetővé, hogy a régióban ötféle, a vállalkozás működéséhez szükséges képzésen ingyen vegyen részt.

Hamar betelt

A program sikerét mutatja, hogy az ötféle képzésből (cégvezetés, projektmenedzsment; gazdasági és vállalkozási ismeretek; értékesítési ismeretek; gyakorlati EU ismeretek; angol kereskedelmi képzés) a nagy érdeklődésre tekintettel 2012. decemberre már csak kettő, a cégvezetői kompetenciákat fejlesztő, valamint értékesítési ismereteket oktató képzésekre jelentkezhettek a vállalkozások munkavállalói, vezető tisztségviselői.

Az angol kereskedelmi nyelvi képzés, az általános vállalkozási ismeretek és az uniós támogatásokkal összefüggő képzések ingyenes keretei teljesen kimerültek. Mazsu Gergely ügyvezető igazgató szerint a sikeresség fő oka, hogy versenyképes, a piacon akár több százezer forintért eladható képzéseket kínáltak térítésmentesen a résztvevők számára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában