Helyi közélet

2013.05.06. 16:35

Tovább füstölögnek a szocialisták a trafik-botrány miatt

Debrecen - A megyei közgyűlés elnökének és alelnökének esetleges felelősségét is tisztázni szeretnék.

Debrecen - A megyei közgyűlés elnökének és alelnökének esetleges felelősségét is tisztázni szeretnék.Mint arról beszámoltunk, a szoboszloihirek.hu-n néhány napja megjelent egy olyan állítólagos levelezés egy része, amelyet a cikk szerint a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és alelnöke folytatott arról, hogy ki kapjon, és ki ne a megyében trafiküzemeltetési jogot.

- Ennek kapcsán Csige Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés MSZP frakciójának vezetője elmondta: a pénteki megyei közgyűlésen kezdeményezte, hogy a két vezető valljon színt a levélről, vagyis van-e közük a trafik-ügyhöz vagy sem? Kérésüket azonban a fideszes többség nem vette napirendre.

- Csige Tamás kijelentette: a képviselők ügyrendi döntésükkel, csak erősítették azt a gyanút, hogy a Fidesz hajdú-bihari vezetői is a pártszimpátia, a Fideszhez való hűség alapján döntöttek a pályázatokról. Így joggal gondolhatjuk azt, hogy a dohánymutyi szálai elérték megyénket is, s többnyire fideszes pártkatonák, közvetlen hozzátartozóik, rokonaik, barátaik, szomszédaik nyertek 20 évre szóló dohányárusítási jogot - vélte az ellenzéki politikus.

Cáfolat

- A szóban forgó levéllel kapcsolatban a múlt héten nyilatkozott lapunknak a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés elnöke és alelnöke. Mindketten határozottan cáfolták, hogy bármi közük is lenne a fejléc és aláírás nélküli íráshoz.

- Az ügyben Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője, debreceni elnöke és Tasó László szintén kormánypárti honatya egy közleményt adtak ki, amelyben egyebek mellett ezt írják: "A trafiktörvénnyel néhány száz fős nagykereskedői érdekkör helyett 6000 magyar családnak akarunk egzisztenciát, megélhetést teremteni."... A pályázat nyerteseit az országban sehol, így Hajdú-Bihar megyében sem politikai alapon választották ki.

HBN - OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában