Helyi közélet

2013.05.09. 11:58

Megkezdődött a kora nyári pollenszezon

Debrecen - A tavaszi pollenszezon csúcsidőszakában vagyunk: tüneteket okozó koncentrációban egyszerre tíznél is több allergén van a levegőben – tájékoztatta portálunkat dr. Majoros Mária, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének osztályvezetője.

Debrecen - A tavaszi pollenszezon csúcsidőszakában vagyunk: tüneteket okozó koncentrációban egyszerre tíznél is több allergén van a levegőben – tájékoztatta portálunkat dr. Majoros Mária, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének osztályvezetője. Közepes koncentrációban a tiszafafélék, a fenyőfélék, a bükk, a dió, a nyár és a platán, míg magas koncertrációban az eperfa és a gyertyán, valamint a pázsitfűfélék virágpora található meg. Rossz hír a pázsitfűfélékre érzékenyeknek, hogy ezen igen erős allergén növények virágpora is magas koncentrációban van jelen, melyből arra lehet következtetni, hogy megkezdődött a kora nyári pollenszezon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában