Helyi közélet

2013.05.24. 10:41

Munkanélküli segélyből nehéz törleszteni

A bizonytalan munkahely komoly visszatartó erő a hitelfelvételnél.

A bizonytalan munkahely komoly visszatartó erő a hitelfelvételnél.

Debrecen. Nem kedvez a lakossági hitelfelvételi kedvnek a magas munkanélküliségi ráta és a munkahely elvesztésétől való félelem. Visszatartó erő lehet az elmúlt évek hitelfizetési nehézségeiről szóló hírek sokasága is, pedig az életkörülmények, a jövedelmi helyzet változása nem jelenti egyértelműen a hitelek bedőlését. A bajba jutott hitelesek számos fizetéskönnyítő megoldás közül választhatnak, ha időben kapcsolatba lépnek a bankjukkal.

Az idei első negyedév 72,4 milliárd forintos lakossági hitelfelvétele alulmúlja a válság éveinek első negyedéves hitelfelvételi adatait. „A hitelfelvételi kedv megerősödését a 12 százalék körüli munkanélküliségi ráta mellett nem segíti az sem, hogy a munkahellyel rendelkezők közül is sokan ódzkodnak a hitel gondolatától, mivel nem látják biztosítottnak, hogy pár év múlva is keresők lesznek. Így nem mernek vállalni egy 5-10 évre szóló elkötelezettséget, nem kezdenek nagyobb vásárlásokba, építkezésbe, lakásfelújításba” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában