Helyi közélet

2013.05.27. 13:16

Logisztikai központ: 200 új munkahely

A közúti-, a vasúti- és a légiközlekedés együttműködése messzire vezet Debrecenből.

A közúti-, a vasúti- és a légiközlekedés együttműködése messzire vezet Debrecenből.

Debrecen. Stratégiai együttműködési megállapodást kötött Magyarország második trimodális logisztikai központjával hétfőn a Rail Cargo Hungária Kft. A megállapodás másik résztvevője a Xanga Csoport, mely cég a debreceni repülőtéren 3,5 milliárd forintos beruházással vasúti átrakó terminált, ipari logisztikai csarnokot, egy másik ipari csarnokot, valamint az ezekhez tartozó út- és közműhálózatot épít. Kósa Lajos polgármester az aláíráson hangsúlyozta, hogy az elmúlt három évben végrehajtott fejlesztések (menetrend szerinti járatok, eszközbeszerzések, repülőtéri és vasúti logisztika kiépítése) Debrecent nemzetközi viszonylatban mérve a térség megkerülhetetlen logisztikai központjává tették. Hozzátette: a mostani stratégiai megállapodás rövid távon 200 új munkahelyet teremt, hosszabb távon pedig ennek a többszörösét.

A megállapodás aláírását követően ünnepélyesen átadták azt a felújított iparvágányt, amely a repülőteret a vasúti hálózattal összeköti, s amely iparvágányon éves szinten 50 ezer tonnás vasúti forgalmat bonyolítanak majd le a tervek szerint.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában