Helyi közélet

2013.05.24. 18:06

Legfeljebb módosítva lehet megvalósítani a hortobágyi projektet

Hortobágy - A tárgyalási lehetőséget kérő levelét már elküldte Brüsszelbe a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., mert továbbra is az a véleményük, hogy a tervezett formában nem kivitelezhető a LIFE+ projekt.

Hortobágy - A tárgyalási lehetőséget kérő levelét már elküldte Brüsszelbe a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., mert továbbra is az a véleményük, hogy a tervezett formában nem kivitelezhető a LIFE+ projekt. Ezt dr. Szabó Csaba ügyvezető mondta el lapunknak hozzátéve, az eredeti pályázat jogi szempontból megvalósíthatatlan, annak tartalmát mindenképpen módosítani kell.

Megváltozott a koncepció

A kedvezményezettnek, ebben az esetben a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-nek lehetősége van egy projekt visszamondására, de azt alapos indokokkal kell alátámasztani. Az Európai Bizottság környezetvédelmi főigazgatóságának nemzetközi ügyekért és LIFE-programokért felelős brüsszeli vezetője azonban nem ilyennek találta a hortobágyiak érveit amellett, hogy miért nem akarják megvalósítani a Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon című projektjüket. Angelo Salsi - mint azt a napokban a Népszabadság megírta - ezért a már elnyert 7,5 millió eurós támogatottságú pályázat folytatását kérte a magyar féltől.

Áprilisban beszámoltunk arról, hogy dr. Szabó Csaba ügyvezető szerint alapvetően nem volt rossz elképzelés az előző vezetőség részéről a legeltetéshez szükséges élőhelyek kialakítása, illetve az állatállomány növelése, de azóta megváltozott a koncepció. A felére csökkenti a kft. saját területét, és inkább olyan állattartóknak adja bérbe, akik eddig nem jutottak ilyen lehetőséghez, ezért oka fogyott a projekt.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában