Helyi közélet

2013.05.31. 10:46

Jegyzet: Piros eső

<em>Ha nem is piros hó, piros eső esett tőlünk kicsit északabbra. Nálunk inkább fehér, de a színe nem számít, ugyanabból a csomagból érkezett. </em><strong>Szőke Tímea&nbsp;jegyzete.</strong>

Ha nem is piros hó, piros eső esett tőlünk kicsit északabbra. Nálunk inkább fehér, de a színe nem számít, ugyanabból a csomagból érkezett. Szőke Tímea jegyzete.

Van a jelenségnek tudományos háttere; szaharai homok, afrikai légtömegek, miegymás, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy anyagi valóságában tapasztalhattuk meg a régi szólást: majd ha piros hó esik! (Lásd még, „sohanapján”, optimistáknak: talán egyszer valamikor...)

Első utasai töltötték meg csütörtökön a 2-es villamosvonal már ideérkezett járművét: igaz, csak újságírók meg politikusok tapasztalhatták meg anyagi valóságában, de rendeltetésszerűen használták a spanyol tuját, tehát igazi utasok voltak. Van az esetnek történelmi előzménye: közbeszerzés, aztán még egy és még négy; vesztesek által megtámadott tenderek, csörték a Közbeszerzési Döntőbizottsággal, miegymás.

A jármű-szappanopera során a debreceni polgárok némelyikének talán megfordult a fejében, hogy akkor lát majd CAF-villamost, amikor piros csapadékot, és utólag kiderült, hogy nem tévedtek. Persze, még hátra van a tesztelés meg a pálya befejezése, de mostanra talán a kevésbé optimisták számára is hihetővé vált, hogy egyszer – nem sohanapján, hanem tényleg valamikor – végére érünk a 2-es projektjének...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában