Helyi közélet

2013.05.21. 13:30

Direkt elrontott járművek

Budapest - Vannak olyan jók a független szervizhálózatok, mint a márkaszervizek?

Budapest - Vannak olyan jók a független szervizhálózatok, mint a márkaszervizek?Az ADAC idén is elkészítette németországi szerviztesztjét, amely során az országos lefedettséggel rendelkező A.T.U. független szerviz hálózat érte el a legrosszabb eredményt: a szúrópróbaszerű ellenőrzésen mindössze az esetek 28 százalékában találták meg a javításra váró autók hibáit.

A Bosch Car Service műhelyeiben ez a szám 40 százalékot ért el, azonban náluk született az elmúlt évek leggyengébb teljesítménye: az egyik műhely mindössze 17 pontot szerzett a 100-ból.

Összehasonlításként: a márkaszervizek az esetek 88 százalékában találták meg a vizsgált autók hibáit. A vizsgálat során az ADAC munkatársai öt különböző modellt vittek öt német nagyvárosba, ahol a kocsikat azonos problémával adták le egy márkaszervizbe, illetve az A.T.U. és a Bosch hálózat műhelyeibe. A teszt idején 75 szervizállomást látogattak meg, ahol 100-as skálán értékelték az ott tapasztaltakat. Az eredmények széles spektrumban mozogtak, ugyanis a legjobbnak számító 100 pontos teszteredménnyel szemben született 17 pontos teljesítmény is. Az inkognitó javítások esetében a szervizek feladata az volt, hogy megtalálják az autók által produkált hibákat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában