Helyi közélet

2013.05.26. 11:49

Csellengés ellen család az orvosság

Debrecen - Egy kisebb vita, egy rossz bizonyítvány vagy aktuális szerelmi bánat elég ahhoz, hogy egy tinédzser becsapja maga mögött a családi ház ajtaját.

Debrecen - Egy kisebb vita, egy rossz bizonyítvány vagy aktuális szerelmi bánat elég ahhoz, hogy egy tinédzser becsapja maga mögött a családi ház ajtaját. A legjobb, ha van olyan kortársa, aki befogadja éjszakára, ellenkező esetben rengeteg veszély jár a lelkileg instabil és fizkailag is kiszolgáltatott fiatal nyomában. A csellengő meglepően hamar kap segítséget, ám hamar kiderül, hogy nincs ingyen az idegentől kapott szállás és "munkalehetőség" – mondta lapunknak Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője. Tavaly tizennégyezer eltűnt gyermek után kutattak országszerte, ám nem ennyire borús a kép tekintve, hogy a csellengők harmada egy héten belül előkerül. Hajdú-Bihar megyében főként gondozási helyről távozó kiskorú miatt kellett intézkedni a rendőrségnek. Az eltűnés miatti eljárások 94 százalékát gyermekotthonok indították, család csupán hat százalékban kérte a hatóság segítségét ilyen ügyben – számolt be Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az adatok alapján könnyű megérteni a szociális szaktárca kijelentését az eltűnt gyermekek szombati világnapja alkalmából: a család a legjobb védelem.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában