Helyi közélet

2013.05.10. 10:57

A színesebb élettér csak néhány kattintásra van

Debrecen - A kellemes hangulatot egyelőre még megtöri a falak egyhangúsága.

Debrecen - A kellemes hangulatot egyelőre még megtöri a falak egyhangúsága.Világon átívelő kezdeményezés a Let s Colour (magyarul: színezzünk), mely az egyik nagy festékgyártóval közösen azt tűzte a zászlajára, hogy színessé varázsolja a közösségi tereket, a gyermekintézményeket, de akár a nyomornegyedek szürke falait is.

E kezdeményezés két éve Magyarországon is meghonosult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület jóvoltából. Az idei pályázók között újra akad debreceni, a Homokkerti Közösségi Ház (tavaly egy cívisvárosi ovi nyert) Ez a DMK-hoz tartozó intézmény valódi közösségi tér, ahol minden nap más és más program várja betérőket.

– A házban több közösség is dolgozik, itt kapott helyet a Debreceni Népi Együttes is, ezért a hét minden napján muzsikaszóval várunk mindenkit. A kellemes hangulatot viszont megtöri a falak egyhangúsága. Szeretnénk, ha a színes programokat valóban színesben tudnánk „tálalni”. A jelenleg fehér falakat vidámra varázsolnánk, barátságosabbá, otthonosabbá téve azt a helyet, ahol közösségi életünk nagy részét töltjük – érzékeltette az intézmény hangulatát Csikós Beáta művelődésszervező. – Ha nyerünk, akkor a terek kifestéséhez szükséges festéket, illetve dizájnt kapunk, amit ezt követően társadalmi munkában (használóink, közösségeink, önkéntesek bevonásával) valósítunk meg – vázolta terveiket. S, hogy mit tehetünk, hogy segítsük e lelkes közösséget? Keressük fel a www.letscolour.hu-t, s szavazzunk a Homokkert Közösségi Ház Ragadj ecsetet, legyen neked való!” című pályázatára. A voksolás május 28-ig tart.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában