Helyi közélet

2013.05.10. 13:14

A stadionépítésről a kormánydöntés után

Debrecen - A kormány eltökélt szándéka: hazánk minden eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy az Európai Unió beszüntesse a túlzottdefficit eljárást Magyarország ellen. A most bejelentett intézkedésnek nincs közvetlen hatása a Nagyerdei Stadion ügyére.

Debrecen - A kormány eltökélt szándéka: hazánk minden eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy az Európai Unió beszüntesse a túlzottdefficit eljárást Magyarország ellen. A most bejelentett intézkedésnek nincs közvetlen hatása a Nagyerdei Stadion ügyére.Az Európai Unió 80 milliárd forintos központi költségvetési egyenlegjavítást vár Magyarországtól – ez a feltétele annak, hogy az EU leállítsa a túlzottdefficit eljárást. A kormány május 10-i döntése szerint 92.9 milliárd forintnyi kiadási előirányzatot zárolnak az állami intézmények körében. Ez a megoldás valószínűleg elegendő az EU számára, s Magyarország nem kényszerül arra, hogy további lépésként beruházásokat függesszen fel.

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának fedezete részben pénzben a projektcég számláján van, részben konkrétan szerepel az idei központi költségvetési törvényben. Az építkezés menetrendszerűen zajlik, a fedezet rendelkezésre áll. Európai stadion készül Debrecenben, reméljük az EU is örvendezik ennek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában