Helyi közélet

2013.05.06. 19:46

A Kenézyben két évtizede műtenek a laparoszkóposan

Debrecen -  A Kenézy-kórházban az első laparoszkópos műtétet (epehólyag eltávolítás) dr. Kósa Csaba címzetes egyetemi docens, osztályvezető főorvos végezte el 1993. április 16-án.

Debrecen -  A Kenézy-kórházban az első laparoszkópos műtétet (epehólyag eltávolítás) dr. Kósa Csaba címzetes egyetemi docens, osztályvezető főorvos végezte el 1993. április 16-án. Azóta közel 11 ezer epehólyag eltávolítást végeztek. Mint az a kórháztól kapott információból kiderül élen járnak egyéb laparoszkópos műtétet végzésében is (lágyéksérv műtétet csaknem 950-et, refluxgátló műtétet több mint 550-et ,rekeszsérv miatti, vastagbél műtétet közel 200-at végeztek eddig).

Ez egy olyan műtéti beavatkozás, melynek alkalmával a hasüregbe vezetett 5-12 milliméter átmérőjű munkacsatornákon keresztül bejuttatott műszerek segítségével, az optika által monitorra kiközvetített kép alapján végzik el az operációt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában