Helyi közélet

2013.05.24. 10:49

A hétvégi labdarúgó mérkőzés biztosításáról

A debreceni Oláh Gábor utcai Centerpályán DVSC-TEVA – FERENCVÁROS labdarúgó mérkőzés lesz 2013. május 26-án, 16.30 órakor. A rangadóra előreláthatóan nagy számban érkeznek vendégszurkolók.

A debreceni Oláh Gábor utcai Centerpályán DVSC-TEVA – FERENCVÁROS labdarúgó mérkőzés lesz 2013. május 26-án, 16.30 órakor. A rangadóra előreláthatóan nagy számban érkeznek vendégszurkolók.

A szervezetten utazók mellett várhatóan többen egyénileg, személygépkocsikkal fogják a mérkőzés helyszínét megközelíteni. Hajdú-Bihar megye közútjain a mérkőzés napján a jelentős gépjárműforgalom megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében Debrecen területén a rendőrség fokozott ellenőrzéseket hajt végre. A fokozott ellenőrzés célja a Debreceni Rendőrkapitányság illetékességi területére érkező ferencvárosi szurkolók biztonságos bekísérése a rendezvény helyszínére, valamint Debrecen város közrendjének, közbiztonságának fenntartása. Továbbá, hogy a hatóság megelőzze a sportrendezvényen megjelenő nézők magatartására visszavezethető ok miatt bekövetkező, a nézők életére, testi épségére, vagyontárgyaira közvetlen veszélyt jelentő eseményt, biztosítsa a megnövekedő gyalogos és gépjárműforgalom zavartalan, balesetmentes menetét, valamint Debrecen közterületeinek biztonságát.

A mérkőzést, a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A Rendőrség minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában