Helyi közélet

2013.05.08. 18:33

A "gyakorlottnak" több jár

Debrecen - A debreceni tanárok hoszú évek óta nem számítanak semmire a béren túl.

Debrecen - A debreceni tanárok hoszú évek óta nem számítanak semmire a béren túl.Az egyenlőség jegyében minden pedagógus kap ünnepi béren kívüli juttatást, igaz nem egyenlő részben. Azok a tanárok többet kapnak, akiknek "gyakorlata van ebben", azaz tavaly is Erzsébet-utalvánnyal díjazták évközi munkájukat. A központi költségvetésben elkülönített 5,5 milliárd forint kétharmadát osztják szét utalványban azok között, akik tavaly is részesültek a jóból, egyharmadát pedig az előző évben "hoppon maradt" oktatók közt.

2012-ben országszerte a pedagógusok fele örülhetett a plusz jövedelemnek - írta szerdai közleményében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az általa fenntartott köznevelési intézmények tanáraira vonatkozóan. A nyilatkozat szerint ez egy átmeneti megoldás, amíg az egységes munkáltatói szabályozók elkészülnek. A hír néhány órával azután jelent meg a Magyar Távirati Iroda honlapján, miután e-mailben kérdeztük a Klik-et, hogyan alakulnak az idei Pedagógus napi jutalmak. Választ lapzártánkig nem kaptunk, mintahogyan a debreceni tankerületi igazgatótól sem. Pappné Gyulai Katalintól azt szerettük volna megtudni hány oktató és milyen összegre számíthat, illetve miért tesznek különbséget.

A debreceni tanárok hoszú évek óta nem számítanak semmire a béren túl – mondta a Pedagógus Szakszervezet megyei szervezetének elnöke Tömöriné Tóth Anna, aki tegnap délelőtt még nem tudott a három hét múlva esedékes – a megyeszékhelyen tanítók számára pozitív – újításról.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában