Helyi közélet

2013.04.14. 17:34

Vereséggel búcsúzott az idénytől a Factum

A tartalékos csapatok összecsapását jobban bírta erővel a Nyíregyháza.

A tartalékos csapatok összecsapását jobban bírta erővel a Nyíregyháza.Szombat este lejátszotta idei utolsó találkozóját a debreceni kosárcsapat, sajnos nem sikerült győzelemmel zárni ezt a meglehetősen zaklatott szezont. A szezonzáróra gyakorlatilag elfogyott a hajdúsági együttes, hadra fogható felnőtt játékos épp egy kezdőcsapatnyi maradt, így a cserepadon csupa fiatal várta a lehetőséget, hogy időnként tehermentesítse pár percet az idősebbeket.

A vendégek három triplával kezdtek, de a bordó-fehérek tartották a lépést, sőt, az első negyed végére fordítottak is. A második etapban kiütközött a hétközi mérkőzés és a szűk keret okozta fáradtság a hazaiakon, a szabolcsiak ezt nagyon jól megérezve leszakították magukról Jason Okrzesik legényeit, a félidőre kényelmes, 12 pontos fórt kiépítve maguknak. (19-33)

A szünetben szusszanhattak egyet a debreceniek, ez meg is látszott a harmadik negyedben, hiszen egy láthatólag felpörgött Factum jött ki a pályára, és ennek következtében ezt a tíz percet meg is nyerte a vendéglátó.

A záró játékrészre elfogyott az erő az addig remekül küzdő Factumból, így ismét növelte előnyét a Nyíregyháza, mely megérdemelten diadalmaskodott (45-62) az Oláh Gábor utcában.

Hétfőtől egy új küzdelem kezdődik, melynek tétje a klub jövője, jelenleg minden képlékeny az együttessel kapcsolatban, még nem lehet tudni, melyik osztályban kezdi – ha egyáltalán elindul – a gárda a következő szezont.

HBN–MSZ

NB I. A középszakasz, alsóház, 7. forduló

Factum Sport Debrecen - Marso-Vagép NYKK 45-62 (15-14, 6-19, 14-13, 10-16)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Vezette: Hegedűs T., Rácz Zs., Varga Z. (Mustos)

Factum: Helmeczi 9, Hajmássy 8/6, MEDVE 12/6, Vas 2, Kovács I. 10

Csere: Benőcs 4, Nagy S. –

Vezetőedző: Jason Okrzesik

NYKK: KALUHA 13/3, Polyák 11/3, BERKIS 12, Mohácsi 10/9, Mondzinger 8

Csere: Siska 5/3, Varga M. 3

Vezetőedző: Ferenczi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában