Helyi közélet

2013.04.09. 14:32

Vádemelési javaslat vesztegetési ügyben

Debrecen - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte a nyomozást gazdálkodó szervezet dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntett miatt indított eljárásban.

Debrecen - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte a nyomozást gazdálkodó szervezet dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntett miatt indított eljárásban.Egy debreceni fogyasztó tett feljelentést arról, hogy a szolgáltató szakemberei gázóra ellenőrzést végeztek az albérletében. Az ellenőrök közölték, hogy az óra sérülése miatt rongáltnak minősül, melyet le kellene szerelniük és szakértői vizsgálatra utalniuk. A helyszínen azonban felajánlották, hogy az ügyet 50.000.-Ft-ért úgy is el tudják intézni, hogy az órát a helyén, rongálódását pedig figyelmen kívül hagyják. A pénz átvételére egy későbbi időpontban állapodtak meg.

A két ellenőrt a Gazdaságvédelmi Osztály nyomozói 2012. május 31-én a pénz átvételét követően fogták el, náluk az átvett összeget megtalálták.

M. András (44 éves) téglási és H. Nándor (33 éves) debreceni gyanúsítottakat előállításukat követően gyanúsítottként kihallgatták, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás során a két férfi szabadlábon védekezett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya befejezte és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a nyomozás felügyeletét ellátó Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában