Helyi közélet

2013.04.07. 11:47

Szombat esti frász a Hódosban

Kikapott a Loki a Békéscsabától, így hatalmas hátrányba került a kiesés ellen vívott harcban.

Kikapott a Loki a Békéscsabától, így hatalmas hátrányba került a kiesés ellen vívott harcban.

Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság rájátszásának első fordulójában a DVSC-Fórum az ősi rivális Békéscsabát látta vendégül a Hódosban szombaton este. A meccs tétje óriási volt, hiszen ahhoz, hogy a Loki elkerülje a kiesést, hazai pályán valamennyi mérkőzését meg kell(ett volna) nyernie, s idegenben is legalább egy, de inkább két összecsapáson muszáj diadalmaskodnia. A debreceni drukkerek ennek megfelelően újra fantasztikus hangulatot varázsoltak az ódon Hódos falai közé, de ez sajnos ezen az estén kevés volt a sikerhez...

Hazai pálya?

Figyelemfelkeltő volt, hogy a Herczeg, Südi játékvezetői páros már a meccs legelején olyan dolgokért fújt a Loki ellen, ami igencsak véleményes szituáció volt. Ez a tendencia lényegében az egész mérkőzésen folytatódott, a bírók számtalan esetben olyan ítéletet hoztak döntőnek tűnő helyzetekben, amikért kinyílt a bicska a hazai drukkerek zsebében.

De nem szabad csakis a játékvezetők nyakába varrni a 31–30-as debreceni vereséget, mivel a lokisták is rengeteget hibáztak a 60 perc alatt. Számtalan esetben a bizonytalanság járta át a támadásokat, ráadásul attól az agresszív védekezéstől is nagyon távol álltak, amit a Győr ellen bemutattak. A Debrecen ezzel a hazai vereséggel nagyon kellemetlen helyzetbe került, hiszen a kiesés ellen vívott harcban már nem a saját kezében van a sorsa, hanem a riválisaiéban.

HBN-BN


Tények

DVSC-FÓRUM–BB BÉKÉSCSABA NKSE 30–31 (16–16)

Debrecen, 1000 néző. V: Herczeg, Südi   

 DEBRECEN: Lajtos – Slakta 1, HERR A. 9 (6), Kudor 4, Dakos 2, Siska 1, SZILÁGYI Á. 5. Cs: Makai (kapus), Karnik Sz. 1, KARALYOS 3, Bohus-Karnik M. 1, Vörös 1, Varsányi 2. Edző: Bíró Imre.

BÉKÉSCSABA: Sipeki – NYIKOLAJENKO 8 (2), TÓTH K. 6, Hajduch, LEPOSOVA 5, Hanczvikkel 2, Gávai 4. Cs: Veress (kapus), SZÖGI 4, Kelemen 1, Csáki 1, Dombi. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 3-5. 14. p.: 8-7. 21. p.: 12-12. 27. p.: 14-14. 34. p.: 16-19. 40. p.: 20-21. 47. p.: 22-25. 59. p.: 28-29.

Kiállítások: 12, ill 10 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 4/2.


Mesterszemmel

Bíró Imre: – Sajnos több hibát követtünk el mind védekezésben, mind támadásban a Békéscsaba ellen „idegenben” lejátszott meccsen.

Bakó Botond: – Vért izzadva nagyon fontos két pontot szereztünk.


Rájátszás

A 9. helyért vívott másik meccsen:

Siófok–BSE 34–26

Az állás

9. Siófok 6 pont

10. Békéscsaba 5 pont

11. DVSC-Fórum 2 pont

12. BSE 1 pont


Szombaton a Békéscsaba elleni hazai meccsel kezdte meg az alsóházi rájátszást a DVSC-Fórum. Az eseményről élőben közvetítettünk a Hajdú Online-on! 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában