Helyi közélet

2013.04.11. 10:32

Nézőpont: Helló! Az a mi pénzünk!

<em>Amikor annak idején a kormány úgy döntött, hogy a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarításainak államosításával enyhít kis hazánk fiskális nyomorán, és megtörtént a tabula rasa, nem akartam hinni a szememnek</em>. <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

Amikor annak idején a kormány úgy döntött, hogy a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarításainak államosításával enyhít kis hazánk fiskális nyomorán, és megtörtént a tabula rasa, nem akartam hinni a szememnek. Petneházi Attila jegyzete.A nyugdíjpénztár arról tájékoztatott, hogy tíz évi öngondoskodásom eredményeként valami huszonezer forint üti a markomat. Kell-e mondani, hogy durván becsapva éreztem magam, és csak azért nem kiáltottam ügyvédért (egymás mellé ültetvén a vádlottak padjára a magánkassza és az állam képviselőjét), mert sokadmagammal együtt bevettem a szőke szépasszony szövegét. Gabriella rezzenéstelen arccal mondta bele milliók arcába a tutit. És ha valakinek kétsége lett volna a nyugdíjügyi kormánybiztos mondandóját illetően, nos, őt 2011. februárjában maga Orbán Viktor nyugtatta meg azzal, hogy még abban az évben feláll az egyéni számlás rendszer.

Jövő januártól végre létrehozzák ugyan az egyéni nyugdíjszámlákat, de azokra egyelőre nem vezetik át a magánkasszáktól az állami rendszerbe átirányított összegeket. Bár semmi nem zárja ki, hogy később a nevünkre írják a saját pénzünket, az időhúzás könnyen a kabinet szavahihetőségébe kerülhet. A politikus helyett immár a pénz beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában