Helyi közélet

2013.04.04. 17:37

Megkezdődött a csemeteültetés a Debreceni Nagyerdőben

Debrecen - Már ültetik a facsemetéket a Debreceni Nagyerdőben, a Nagyerdei körút és a Hadházi utca által határolt 1,5 hektáros területen.

Debrecen - Már ültetik a facsemetéket a Debreceni Nagyerdőben, a Nagyerdei körút és a Hadházi utca által határolt 1,5 hektáros területen. A Debreceni Erdészet által januárban itt elvégzett fakitermelés főként akác, fehér nyár, nyugati ostorfa és kései meggy fafajú állományrészt érintett. Az olyan invazív – vagyis nem őshonos – fafajok, mint az akác, a nyugati ostorfa és a kései meggy természetvédelmi szempontból nem kívánatosak a Debreceni Nagyerdőben. A munkát az is szükségessé tette, hogy ebben az erdőrészletben sok elöregedett, korhadt, csúcsszáradt, veszélyesen megdőlt fatörzs volt. Úgynevezett hagyásfaként viszont megőriztük a fenntartható őshonos fafajokat, a kocsányos tölgyet és a fehér nyarat. Erre az idős állomány ökológiai memóriájának átörökítése érdekében van szükség.

A következő napokban mintegy 8000 csemetét ültetünk el: hazai nyár, ezüst hárs és nyír kerül ide. A munkában önkéntesek is segítettek nekünk. A Központi Ifjúsági Egyesület szervezésében a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolából jöttek fiatalok, rajtuk kívül a Ganga Egyesület és a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottság tagjai is részt vettek az ültetésben.

Csatlakoztak hozzánk a Tiszántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársai is, Kelemen Béla igazgató vezetésével – tájékoztatott Pusztai Virág, a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének általános műszaki vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában