Helyi közélet

2013.04.18. 10:12

Lefoglalták, de működik a péküzem

Hajdúböszörmény - A NAV Bűnügyi Igazgatóság által korábban lefoglalt hajdúböszörményi pékségben továbbra is sülnek a kenyerek.

Hajdúböszörmény - A NAV Bűnügyi Igazgatóság által korábban lefoglalt hajdúböszörményi pékségben továbbra is sülnek a kenyerek.Bár több olvasónk furcsállotta, a jog szerint nincs abban semmi különös, hogy a Hajdúböszörményben (százmilliós adócsalás gyanúja miatt) nemrég lefoglalt péküzem zavartalanul üzemel. Amint arról a Naplóban beszámoltunk, a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága felszámolt egy pékáruk kereskedelmével foglalkozó csoportot, mely csaknem százmillió forint összegű kárt okozott a költségvetésnek. Az összehangolt akció során egyebek mellett lefoglalták az elkövető több mint 60 millió forintot érő hajdúböszörményi péküzemét működtető ingatlanát.

Miután olvasóink jelezték, hogy a lefoglalt pékségben továbbra is sülnek a kenyerek, felkerestük a péküzem

vezetőjét, aki csupán ennyit mondot: egy nagy kacsa az egész, és nem szeretném, ha erről az újságban bármi

megjelenne. A bűnügyi igazgatóságon megtudtuk, hogy a lefoglalás a tulajdonos ingatlan feletti rendelkezési

jogának a korlátozását jelenti (a földhivatalban elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztettek be az

ingatlanra), a péküzem azonban tovább működhet. Mint írták: egy működő beruházást az üzembezárással nem akartak ellehetetleníteni.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában