Helyi közélet

2013.04.30. 08:31

Jegyzet: Ami lefolyik

<em>Mindenféle statisztikai megfontolás, tudományos tájékozódás vagy terepmunka nélkül, csupán a maradék érzéseimre hagyatkozva, mostanság afféle benyomásaim támadnak a jövőre esedékes választásra sandítván, hogy a Fidesznek óriási sportteljesítményre lenne szüksége ahhoz, hogy veszítsen, az ellenzéknek pedig az is diadal volna, ha Orbánék nem szereznének megint kétharmados többséget.</em> <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Mindenféle statisztikai megfontolás, tudományos tájékozódás vagy terepmunka nélkül, csupán a maradék érzéseimre hagyatkozva, mostanság afféle benyomásaim támadnak a jövőre esedékes választásra sandítván, hogy a Fidesznek óriási sportteljesítményre lenne szüksége ahhoz, hogy veszítsen, az ellenzéknek pedig az is diadal volna, ha Orbánék nem szereznének megint kétharmados többséget. Fábián György jegyzete. Józan paraszteszét járatva – százalékokat, biztos pártválasztókat, hallgatag bizonytalanokat nem számlálván – arrafelé hajlik az ember: a mai fásultságban ki a fenét érdekel már lassan, hogy Iksz Ipszilon kinek a melyik pártfunkciósnak a rokonaként, barátjaként, üzletfeleként szerzett Zé százalék üzletrészt a Jólmegcsinálta Káeftében, miközben a rezsi tíz százalékkal csökken? Annál is inkább, mert a nyerészkedő szolgáltatókkal, gyanús óraleszerelésestül, satöbbi, eddig is tele volt a magyarnak a puttonya. „Elkúrókra” meg ki akarna megint nagy buzgalommal szavazni?

Ilyenek futkostak át bennem – de majd csak elvisz engem is egyszer a buzgóság. Nem jelent semmit, hogy most mit érez az ember, statisztikai megfontolás, tudományos tájékozódás vagy terepmunka nélkül. Hiszen egy év alatt még sok lefolyik – abból, ami mindig lefelé folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában