Helyi közélet

2013.04.13. 17:48

Izgalmas derbin tudtak nyerni

Az Eger otthonában elért 12-9-es győzelemmel zárta az alapszakaszt a DVSE.

Az Eger otthonában elért 12-9-es győzelemmel zárta az alapszakaszt a DVSE.Egerbe, a Bitskey Aladár uszodába látogatott a Debrecen szombaton délután, hogy az alapszakasz utolsó, 26. fordulójában összemérje erejét a tabella 10. helyén álló EKF-EgerFood-Imola együttesével. Ki volt már éhezve a cívisvárosi csapat egy győzelemre, hiszen legutóbbi három bajnokiján, a ZF-Eger, a Szolnoki Dózsa és a TEVA-Vasas ellen is vereséget szenvedett.

A 2012/13-as pontvadászatban már találkozott a két együttes, akkor hazai pályán magabiztos játékkal 13-6-os sikert aratott a hajdúsági egylet. A papírforma most is a Varga Tamás játékos-edző által irányított gárda mellett szólt, a mérkőzésen be is bizonyította a DVSE, hogy jobb csapat, mint a „kisebbik” Eger.

Feljöttek

Halek Márton révén egy akciógól után a vendégek szerezték meg a vezetést, ám nem sokkal később a hazaiak egalizáltak, majd előnybe lőtték magukat. A negyed végén egy megúszást követően Vindisch Ferenc volt eredményes, akkor úgy tűnt, 2-2-vel zárul az első etap, de egy másodperccel a vége előtt ismét előnybe került az Eger.

A második játékrész egyértelműen a debrecenieké volt, míg a hazaiak egyszer sem találtak be, addig a DVSE négyszer is bevette Laboncz József kapuját, Alex Giorgetti kétszer, Vindisch és Kállay Márk egyszer-egyszer. A nagyszünet előtt tehát 6-3-ra vezetett a Varga-alakulat.

Nem hagyták

A hosszabb pihenőt követően ismét feljöttek a vendéglátók, akik 4-2-re megnyerték a harmadik negyedet. Előbb Halek növelte az előnyt, azonban 7-3 után megtáltosodtak az egriek, akik az etap végére kiegyenlítették az eredményt. Végül Haleknek hála 8-7-tel zárult az utolsó előtti nyolc perc.

A záró felvonásban is próbáltak kapaszkodni a Heves megyeiek, ámde ezt a DVSE nem hagyta, Giorgetti és Palotás Gergely is duplázott, a másik oldalról viszont csak ketten tudtak gólt szerezni. Az izgalmas percek után így a végén viszonylag könnyen, 12-9-re nyert a debreceni pólócsapat, amely az ötödik helyen zárta a Vodafone férfi vízilabda OB I. alapszakaszát. HBN

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 26. forduló

EKF-Egerfood-Imola – DEBRECEN 9-12 (3-2, 0-4, 4-2, 2-4)

Eger-Bitskey, 100 néző. Vezette: Füzesi Zs., Mucskai P.

EKF-EGER: Laboncz J. - Sántavy M., Farkas P., Jakab D. 4, Keresztes I. 2, Petrovai M., Keresztes F. Csere: Hornyák O., Takács J. 2, Molnár A. 1, Zalánki G., Milcovich A., Szöllősi K. Edző: Tóth Péter.

DEBRECEN: Mitrovics - Palotás G. 2, Kállay M. 1, Giorgetti 4, Vindisch F. 2, Süveges M., Halek M. 3. Csere: Macsi P., Somlai T., Zubora P., Letica, Smitula G., Fekete D. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 11/5.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 3/2.

Kiállítás 4 percre: - , ill. Süveges Máté.

Kipontozódott: Sántavy Máté, Zalánki Gergő, Farkas Péter, ill. - .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában