Helyi közélet

2013.04.18. 16:09

Illegális reklámtáblából virágpalánta

Debrecen - A DEHUSZ „Pohárért virágot” akciójához 27 debreceni óvoda csatlakozott és 10400 db műanyag poharat gyűjtöttek össze a kicsik, illetve szüleik, a palánták számára.

Debrecen - A DEHUSZ „Pohárért virágot” akciójához 27 debreceni óvoda csatlakozott és 10400 db műanyag poharat gyűjtöttek össze a kicsik, illetve szüleik, a palánták számára. A DEHUSZ Kft munkatársai neki is láttak a munkának és Dália, bársony virág, zápor virág, petúnia, kakastaréj, tátika palántákból közel 2000 darabot már ki is tűzdeltek és 4000-5000 db még tűzdelésre vár, illetve további magokat is ültetnek hamarosan.

A kész palántákat, a résztvevő óvodáknak, valamint Debrecen közterületeinek, intézményeinek szépítésére fognak felhasználni.

Azonban nem csak a palántázásra használt poharakra nem költöttek, hanem az ehhez használt asztalok sem kerültek sokba, ugyanis az illegálisan kihelyezett, és a DEHUSZ által lebontott, reklámtáblák anyagaiból készültek. Sőt a most épülő fóliasátorhoz is használtak ebből az anyagból.

A megfelelő minőségű termőtalaj előállításához pedig a városban összeszedett falevelek és egyéb szerves hulladékok komposztálása segít, így minimalizálva a hamarosan elkészülő fóliasátrak költségeit.

MP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában