Helyi közélet

2013.04.08. 16:31

Idősgondozásra tanítják a munkanélküli romákat

Hajdúhadház - Aba-Horváth István szerint szegénynek lenni nehéz, cigánynak lenni még nehezebb.

Hajdúhadház - Aba-Horváth István szerint szegénynek lenni nehéz, cigánynak lenni még nehezebb.Példaértékű program indításáról egyeztek meg Hajdúhadházon a Kinyújtott kezek konferencián, amelyen politikai és vallási vezetők, valamint a munkaügyi központ igazgatója is előadást tartott. A tervek szerint 50 fiatal és középkorú munkanélküli gondozhat magányos idős embereket nyolcórás foglalkoztatás keretében.

A helyi cigányok nagyrésze a munkalehetőséget tartja a legfontosabb kitörési pontnak és örömmel tevékenykedne a segély helyett - nyilatkozta lapunknak a hajdúhadházi romákkal folyamatos kapcsolatot tartó Aba-Horváth István, a területi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, aki rendszeresen tart prédikációkat romatelepeken, mert úgy véli keresztény összefogással legyőzhetők a sztereotípiák és tompíthatók az éles társadalmi ellentétek.

A hosszútávú célhoz jelentős lépés az a program, amelyhez a megyei munkaügyi központ lehetőségeit használják ki, ám a megyei és hajdúhadházi önkormányzat is segítséget nyújt – tette hozzá a megyei önkormányzat etnikai tanácsnoka.

HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában