Helyi közélet

2013.04.19. 16:44

„Ajándékkal„ érkezett a miniszter

Debrecen - A fiatalokat szólítja meg a HNP több természetvédelemhez kapcsolódó projekttel.

Debrecen - A fiatalokat szólítja meg a HNP több természetvédelemhez kapcsolódó projekttel.Összesen 14 ezer 196 hektár védett, illetve védelemre tervezett termőföld átadásáról szóló szerződéssel a tarsolyában érkezett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hortobágyi Nemzeti Park 40. születésnapja alkalmából rendezett pénteki ünnepségre. A vagyonkezelői jogok okmányait az évforduló kapcsán rendezett sajtótájékoztatón adta át Szilágyi Gábornak a nemzeti park igazgatójának. Elmondta, a földterület természetcélú földvásárlásból jött össze hazai és uniós pénzek felhasználásával. Ezzel hat éves adósságot sikerült törleszteni, és a földterület átadása annak a folyamatnak része, amivel a tárca rendbe akarja tenni a földnyilvántartást, tisztázni akarja a területek jogi helyzetét - tette hozzá. Szilágyi Gábor elmondta, ezzel most már több mint 118 ezer hektár kezelését végzi a nemzeti park három megyében.

Közösen az Y generációval

A tájékoztatón Márkus Zoltán, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet ügyvezetője arról beszélt, hogy a nemzeti parkkal és az 30Y rockzenekarral közösen létrehozták az Y Triász mozgalmat, melynek célja a fiatalság természetvédelembe való bevonása és tudati formálása. Ennek keretében hirdettek arculati pályázatot, melyen a nyíregyházi Pataki Péter győzött. Ugyancsak pénteken jelentették be a Junior Ranger programhoz kapcsolódó Ifjú kócsagőr projektet, és azt a remix pályázatot, amelyben a HNP és az iskolaszövetkezet hangarchívumát kell felhasználni, ahogy Beck Zoltán az 30Y zenekar vezetője fogalmazott, saját zenei világ alkotásához.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában