Helyi közélet

2013.04.10. 14:57

Családi élet és munkahely

Debrecen - A család és a munka összehangolásának a megvalósítása rendkívül összetett feladat.

Debrecen - A család és a munka összehangolásának a megvalósítása rendkívül összetett feladat.Családi élet és a munka összehangolása – avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely” címmel rendezett konferenciát a Debreceni Egyetem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom és a Lelkierő Egyesület. A találkozó lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére azoknak a kis, közép- és nagyvállalatoknak, amelyek igyekeznek családbarát módon működni, és törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, szolgáltatások bevezetésére és fenntartására.

Babusgató baba-mama

A család és a munka összehangolásának megvalósítása rendkívül összetett feladat, amelyért közösen kell tenni a társadalom szereplőinek személyesen és intézményesen is. A Debreceni Egyetem – Családbarát Munkahelyként - „Együtt a családért” címmel dolgozott ki komplex programot, amelynek keretében megkezdte működését a Babusgató baba-mama klub, a párkapcsolati szabadegyetem, rendszeresek a pszichológus, családterapeuta és mentálhigiénikus szakember segítségével zajló pár- és családkonzultációk, valamennyi egyetemi ünnepség (évnyitó, diplomakiosztók, orvos avatók) alatt biztosított a gyermekek szakszerű felügyelete, "Nekünk a család….” címmel pedig filmklub indult. Népszerűek a családi programok: a Jégkarnevál, az Egyetemi Családi Nap, amelyet májusban, hagyományosan a Családok Nemzetközi Világnapján szervez a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a Nagyerdei Kultúrparkban.

Közösen tesznek

Az április 10-i konferencia társszervezői a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom és a Lelkierő Egyesület. A Három Királyfi, Három Királylány mozgalom egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy összefogja mindazon szervezetek, magánszemélyek tevékenységét, akik szívesen tennének valamit azért, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek Magyarországon. A mozgalom számos területen tevékenykedik, ezek mindegyikének központjában gyakorlati problémák és megoldások állnak, ilyen többek között a családbarát munkahely projekt. A Lelkierő Egyesület az egyetem stratégiai partnere, amely civil szervezetként közreműködik a programok megszervezésében és lebonyolításában együttműködési megállapodás keretében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában