Helyi közélet

2013.03.21. 15:54

Új kézilabda fellegvár van születőben

Balmazújváros - A balmazújvárosi férfi kézilabdacsapat az elsőségre, és az NB I-re hajt.

Balmazújváros - A balmazújvárosi férfi kézilabdacsapat az elsőségre, és az NB I-re hajt.Az első osztályú küzdelmekre készülő Kőnig-Trade Balmazújváros csapata igazi vidéki fellegvár szeretne lenni a magyar férfi kézilabdában. Ehhez közel 400 millió forintból felépített több funkciós kézilabda aréna áll majd a játékosok és a szurkolók rendelkezésére. A sikeres régmúltra visszatekintő debreceni férfi kézilabda csapat 2011 nyarán szűnt meg végleg, azóta a férfi kézilabda NB I küzdelmeiben nem képviselte Hajdú-Bihar megyét egyetlen csapat sem. A jelenleg az NB I/B Keleti csoportjában küzdő újvárosiak azonban évről-évre folyamatosan erősödtek és idén már 65 millió forint költségvetésből gazdálkodva a tavaszi bajnoki küzdelmekre leigazolták Salamon Ádámot (Tatabánya), Lengyel Zoltánt (Cegléd), Temesvári Jánost (Kecskemét), Nikola Knezevicset (PAOK, Orosháza), Doros Ákost, Sándor Rolandot és Gunya Pétert (mindhárom Gyöngyös). A rutinos és minőségi játékosokkal megerősödve a célkitűzés egyértelmű, bajnoki címet szerezve fel kell jutni az első osztályba.

Igazi otthon

A balmazújvárosi játékosok az elmúlt hónapokban kényszerűségből a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban játszották a hazai mérkőzéseiket, de a Veszprém, a Szeged vagy éppen a Csurgó csapatát már a Balmazújvárosi Arénában fogadják majd. A német és osztrák kézilabda pályák mintájára épült csarnokban a kézilabda mellett kulturális programok, művészeti kiállítások és üzleti konferenciák is otthonra lelnek. A Gerflor borítású pálya akár BL-mérkőzések rendezésére is alkalmas. Az ülőhelyek száma 800, viszont állóhelyekkel együtt akár 1200 szurkoló is biztathatja majd a csapatot. Az erőnléti edzések elvégzésére egy 120 négyzetméteres területen kiépített speciális konditerem is a játékosok rendelkezésére áll, a legmodernebb eszközöket felvonultatva. A munkálatokat várhatóan 2013 májusában fejezik be.

– Azért igazoltam Balmazújvárosra, mert a háttér biztos és rendezett, a létesítményünk pedig nyugat európai színvonalú lesz. Szeretnénk feljutni az első osztályba és ott megcélozni a középmezőnyt. A magyar férfi kézilabdának ilyen pillérekre van szüksége – mondta Salamon Ádám, a Balmazújváros újonnan igazolt irányítója.

A kézilabda NB I/B bajnoki címe vélhetően az utolsó fordulóban, a 2013. május 18-án esedékes Törökszentmiklós-Balmazújváros mérkőzésen dőlhet el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában