Helyi közélet

2013.03.25. 12:52

Meglepődött a tolvaj a garázsban

Debrecen - Amit látott, az alapján inkább menekülőre fogta az elkövető a Kerekestelepen…

Debrecen - Amit látott, az alapján inkább menekülőre fogta az elkövető a Kerekestelepen…Nyugtatókkal megtömködött zsíros kenyérrel próbálta harcképtelenné tenni egy debreceni család masztiffjait ismeretlen bűnelkövető szombaton. Az, hogy a kölyökkutyákra pályázott-e vagy betörni szándékozott a kerekestelepi lakóházba, kérdéses.

– Éjfél előtt néhány perccel arra ébredtem, hogy nagyon ugatnak a kutyák. A férjem kiment, és a félig nyitott garázsajtóra lett figyelmes. Nem tudjuk, hogy a tettes a kutyákat akarta-e ellopni vagy valami mást. Arra azonban nyilván nem készült fel, hogy a garázsban egy megtermett szukával találja magát szembe – osztotta meg a Facebookon a velük történteket a T.-né Cs. Mariann. A kerti kennel tele volt szórva preparált kenyérrel.

Nem indul nyomozás?

Férje nem csak kedvtelésből tartja, hanem tenyészti is a nápolyi masztiffokat, szukájuk több 3 hónapos kölyköt nevel. T. Zoltán hétfőn a Naplónak elmondta: telefonon értesítette a rendőröket, s egy járőrpár nem sokkal a riasztás után meg is érkezett.

– Azt mondták, a garázsajtó kilincséről nem érdemes ujjnyomatot venni, de ígérték, hogy „körbenéznek” és sűrűbben jönnek majd a környékünkre. Később a szomszédos lakatlan telken észrevettem cipőnyomot, de a rendőrök szerint az nem volt rögzítésre alkalmas. Én nem mentem be hétfőn feljelentést tenni, így feltehetően eljárás sem indul – válaszolta kérdéseinkre. Hozzátette: egy bulldogtenyésztő ismerősüktől loptak már kiskutyákat, így elképzelhetőnek tartja, hogy a cél ugyanez volt. Ő maga hasonló betörésekről nem tud a környéken, ugyanakkor évekkel ezelőtt több történt. Akkor viszont a kutyákat halálosan megmérgezték.

A megyei rendőr-főkapitányságtól igyekszünk megtudni, hogy voltak-e hasonló bűnesetek mostanában a város déli részén, illetve elvégezték-e a járőrök az ígért adatgyűjtést.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában