Helyi közélet

2013.03.27. 17:27

Júniusban várható újabb fejlemény

Debrecen - Első fokon már nyert a város a döntőbizottsággal szemben a villamostender ügyében.

Debrecen - Első fokon már nyert a város a döntőbizottsággal szemben a villamostender ügyében.Tavaly októberben írtuk meg, hogy jogilag még nem zárult le a szappanoperai hosszúságúra nyúlt villamostender, mert akkor a Fővárosi Bíróság helyt adott a debreceni önkormányzat 2011 év elején beadott jogorvoslati kérelmének az ötödik forduló eredménye miatt. Azt ugyanis a Közbeszerzési Döntőbizottság a spanyol CAF cég fellebbezésére érvénytelenítette, így mégsem az olasz AnsaldoBreda villamosai futhatnak a debreceni síneken.

A dolog érdekessége, hogy a hatodik, már végeredményt hozó fordulóban éppen a CAF nyert, s mivel a bírósági ítélet előtt a város megkötötte a spanyolokkal a szerződést, az olaszok legfeljebb kártérítést követelhetnek. Természetesen ebben az esetben a debreceni önkormányzat is kártérítésért fog folyamodni, hiszen a Közbeszerzési Döntőbizottság annak idején 2 millió forintra büntette meg és 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díjat is fizetnie kellett. Ehhez természetesen másod, illetve esetleg harmad fokon is nyernie kell a városnak a perben.

Hogy mikor várható újabb fejlemény az ügyben, erről a városházán érdeklődtünk. A polgármesteri hivatal közbeszerzési osztályától azt az információt kaptuk, hogy június 4-én tárgyalja az ügyet a Fővárosi Törvényszék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában