Helyi közélet

2013.03.22. 15:15

Jegyzet: Huszárvágás

<em>Aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz a rezsicsökkentés „megvédésére”, így végre magunk is hozzájárulhatunk a gazdasági szabadságharchoz egy jelzésértékű szablyasuhintásnyival.</em><strong> Ratalics László jegyzete</strong>.

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz a rezsicsökkentés „megvédésére”, így végre magunk is hozzájárulhatunk a gazdasági szabadságharchoz egy jelzésértékű szablyasuhintásnyival. Ratalics László jegyzete.Ha elegen sorakozunk fel a köztéri standok előtt, a külföldi kézben lévő vállalatok, akik Pósán képviselő szerint ezermilliárdon felüli összeggel sarcolták a családokat 1995 óta, talán rádöbbennek végre, hogy az öntudatára ébredt magyar néppel nem lesz jó kukoricázni.

Húzzanak a vérbe!

Csak az zavar egy kicsit, hogy a Magyar Villamos Művekről (MVM) szó sem esik az aláírásra váró íveken. Holott éppen ez az évi tízmilliárdokat zsebelő állami tulajdonú cég – 2011-ben például 37 milliárd forint mérleg szerinti eredményük keletkezett – a villamosenergia nagykereskedője, tehát ő vásárolja az áramot Pakstól, az erőművektől és az importforrásoktól, majd értékesíti a területi áramszolgáltatóknak. Alig merem leírni, de az MVM 2010, tehát a kormányváltás óta, de még a közműdíjak befagyasztását követően is folyamatosan emelte a területi áramszolgáltatóknak (nálunk az E.Onnak) eladott áram árát, holott a szakemberek szerint a világpiaci folyamatok inkább a szinten tartást indokolták volna. Abban tehát, hogy mennyiért kapjuk az áramot, az MVM-nek oroszlánrésze van. De biztos csak véletlen maradt ki a propagandából. Különben még azt hihetnénk, hogy hülyének néznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában