Helyi közélet

2013.03.19. 11:37

Élőhelyet biztosítanak a védett madaraknak

Hortobágy - A Polgár-halastavak természetvédelmi célú vizes élőhely rekonstrukciójára több mint 250 millió forint támogatást nyert a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

Hortobágy - A Polgár-halastavak természetvédelmi célú vizes élőhely rekonstrukciójára több mint 250 millió forint támogatást nyert a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.A program célja egy komplex működő ökológiai rendszer kialakítása, melynek segítségével a Hortobágyon fészkelő, számos védett és fokozottan védett vízimadár-fajok állományai, a Borsodi-mezőség és a Tisza árterületeinek irányába terjeszkedhetnek. A beruházásnak köszönhetően – megfelelő táplálék mennyiséget biztosítva a halfogyasztó madarak számára – így elvonzza azokat a Folyás-tóegység halastavairól.

A projekt keretében 6 darab termelő tóból 4 tó természetvédelmi célú vizes élőhely kialakítását végzik el. A beavatkozási terület kiterjedése 159 hektár, de a hatásterület ennél nagyobb, összesen 500 hektár. A program várhatóan június közepén fejeződik be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában