Helyi közélet

2013.03.08. 14:18

Életfogytiglan a debreceni nőgyilkosnak

Debrecen - Második emberölése után legkorábban 30 év múlva szabadulhat Ny. István.

Debrecen - Második emberölése után legkorábban 30 év múlva szabadulhat Ny. István.Nem jogerősen életfogytiglannal sújtotta a Debreceni Törvényszék dr. Bakó József vezette büntetőtanácsa pénteken azt a férfit, aki 2011 júliusában agyonverte barátnőjét Debrecenben. Tatár Tímea törvényszéki szóvivő az elsőfokú bíróság ítéletéről elmondta: Ny. István különös kegyetlenséggel, különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében bűnös, és leghamarabb 30 év múlva szabadulhat feltételesen. A tanács enyhítő körülményként vette figyelembe az ötvenes éveiben járó vádlott megromlott egészségi állapotát és nyomozati szakban tett vallomását. Súlyosító körülményként értékelték, hogy a férfi többszörösen büntetett, és 1998-ban elkövetett már egy hasonló emberölést, amiért 15 évet kapott (szabadulása után egy évvel ismét ölt).

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott felmentésre, védője pedig elsődlegesen felmentésre, másodsorban enyhébb jogi minősítés megállapítására tett indítványt.

Nem felelt meg

Mint arról beszámoltunk, Ny. István 2010 tavaszi szabadulását követően egy évvel ismerkedett meg a sértettel, akivel gyakran italoztak. 2011 júliusában a férfi ismét felöntött a garatra a nővel, és szex is volt az újkerti kis házban. Mivel a sértett kedélyjavító gyógyszereket szedett, az alkohol hamar megártott neki. A férfi a házuk előtt cigarettázott, amikor társa elvesztette az egyensúlyát, nekiesett egy üveges szekrénynek és elesett. A vádlott ágyba fektette, majd újra a kocsmába ment. Később ismételten közeledett a társához szexuálisan, s amikor az nem tudott megfelelni az elvárásoknak, dühösen mellkason ütötte, majd tovább bántalmazta a gyenge testalkatú nőt, de úgy, hogy annak gerince és több bordája is eltörött. Ezt követően az ágy mellé ültette, majd telefonált a mentőknek, hogy szívbeteg ismerőse infarktust kapott. Pár perc múlva meggondolta magát és le akarta mondani a bejelentést, mondván, a beteg jobban van. Az esetkocsit azonban az ügyeletes tiszt nem fordította vissza. A mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, ugyanakkor észrevették a súlyos sérüléseket, amelyekre a vádlott zavaros magyarázatot adott. A mentők rendőrt hívtak, s a járőrök a férfit a helyszínen elfogták.

Ny. István 1998-ban ugyanebben a lakásban végzett egy nővel, aki második áldozatához hasonlóan gyönge alkatú volt. Őt szintén agyonverte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában